Előfizetői tartalom

Öveket becsatolni: jöhet még pár ütős meglepetés a Honvédség fejlesztéséről

Gőzerővel folyik a Honvédség eszközeinek korszerűsítése: az elmúlt hónapokban egymást érték a dollár és euró milliárdos beszerzésekkel kapcsolatos bejelentések és az is kiderült, hogy Magyarországon fogják gyártani a világ egyik legkorszerűbb gyalogsági harcjárművét, a KF41 Lynxet. Az eddigi bejelentések közel sem jelentik a korszerűsítési projekt végét, számos olyan képesség kiépítése, megújítása zajlik, melyekről eddig szinte semmilyen hivatalos hírt nem hallhattunk még. A Honvédség lövészrajai például még mindig szovjet támogató fegyvereket használnak, szovjet gyártmányúak az irányított páncéltörő rakétafegyverek is, kivonták az utolsó rámpás közepes szállító repülőgépeket és nincs érdemben önjáró légvédelmi kapacitásunk sem. Jó esély van rá, hogy ezen képességekkel kapcsolatosan is lesznek hamarosan beszerzési hírek.

Géppuskák, mesterlövész-fegyverek Harcászati gyakorlaton a honvédség lövészei. A gyakorlaton még a régi AK-63-as gépkarabélyokkal és PKM-géppuskákkal láthatók a magyar katonák, remélhetőleg hamarosan mindkét típus cserélődik. Fotó: Magyar Honvédség / Angyal Sándor őrgy. Tavaly óta folyik a kézifegyvergyártás a kiskunfélegyházi HM Arzenál üzemben, a magyar...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái