Előfizetői tartalom

Durván egy hónap múlva kiderül, hogy ki lesz a világ leghatalmasabb embere

Zsoldos Ákos
Ha most tartanák az amerikai elnökválasztást, akkor Joe Biden nagy vereséget mérne Donald Trumpra, a demokrata jelölt kényelmes előnnyel várja a novemberi választást. Biden előnye azonban olvadóban van, már nem akkora a különbség köztük, mint nyár közepén - ha ez a trend kitart, akkor Trump novemberre még megfordíthatja az állást. A figyelem a csatatér-államokra irányul, ahol Bidennek az országos átlagnál sokkal kisebb az előnye, és Trump ezeken a helyeken is érezhetően jön fel rá. A verseny tehát egyáltalán nem lefutott, annál is inkább, mert a tévéviták csak a jövő héten jönnek.

Az Egyesült Államok gazdasági, de még inkább katonai értelemben a világ vezető országa, az egyetlen globális szuperhatalom. Az országban a végrehajtó hatalom feje az elnök, aki széles jogkörökkel rendelkezik, leginkább a külpolitika területén. Amerika az egyetlen olyan ország, amelynek a belügyi fejleményei minden más ország életére döntő hatást képesek gyakorolni,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái