Előfizetői tartalom

Durván egy hónap múlva kiderül, hogy ki lesz a világ leghatalmasabb embere

Ha most tartanák az amerikai elnökválasztást, akkor Joe Biden nagy vereséget mérne Donald Trumpra, a demokrata jelölt kényelmes előnnyel várja a novemberi választást. Biden előnye azonban olvadóban van, már nem akkora a különbség köztük, mint nyár közepén - ha ez a trend kitart, akkor Trump novemberre még megfordíthatja az állást. A figyelem a csatatér-államokra irányul, ahol Bidennek az országos átlagnál sokkal kisebb az előnye, és Trump ezeken a helyeken is érezhetően jön fel rá. A verseny tehát egyáltalán nem lefutott, annál is inkább, mert a tévéviták csak a jövő héten jönnek.

Az Egyesült Államok gazdasági, de még inkább katonai értelemben a világ vezető országa, az egyetlen globális szuperhatalom. Az országban a végrehajtó hatalom feje az elnök, aki széles jogkörökkel rendelkezik, leginkább a külpolitika területén. Amerika az egyetlen olyan ország, amelynek a belügyi fejleményei minden más ország életére döntő hatást képesek gyakorolni,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés