Előfizetői tartalom

Zavaros kilátások a koronavírus-válságban: üzleti tervezés a járvány alatt és után

Maróti Ádám, Indexio
Az őszi időszak a legtöbb vállalat életében az üzleti tervezés kezdetét szokta jelenteni. Az általános gazdasági és különösen a konkrét vállalati kilátások számokra való lefordítása „békeidőben” is komoly kihívást jelent az üzleti terv készítőinek. A jelenlegi krízisben pedig a korábbinál sokkal összetettebb, makrogazdasági szempontból is megalapozott forgatókönyvekre van szükségünk a tervezés során.

A koronavírus válság előtt a hazai gazdasággal kapcsolatos kilátások viszonylag egyszerűen értelmezhetők és prognosztizálhatók voltak. A hazai gazdaság egészét a gépi és humán kapacitások maximális kihasználtság jellemezte. Ez a gyakorlatban annyit jelentett, hogy a legtöbb vállalat esetében a rendelkezésre aló géppark közel maximális kihasználtság mellett működött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés