Előfizetői tartalom

Nehezebb lesz megszabadulni a legszennyezőbb energiahordozótól, mint gondoltuk

Új lendületet vett a legszennyezőbb fosszilis energiahordozó, a szén felhasználása az Európai Unióban, így augusztusban a legmagasabb szintet érte el a járvány megjelenése óta. Magyarországon hasonló a helyzet, ráadásul a villamosenergia-felhasználás közel harmadát fedező importált áram nagy része is szénerőművekből származik. Mindez egyértelműen kedvezőtlen fejleménynek tekinthető a klímavédelmi célokra tekintettel.

Az EU villamosenergia-felhasználása az elmúlt hónapokban fokozatosan megközelítette a tavalyi értékeket. Míg áprilisban, a koronavírus-járvány első hullámának csúcsán még 13 százalékkal, augusztusban már csak 2 százalékkal maradt el, sőt, egyes országokban már meg is haladta az egy évvel korábbit. Közben a villamosenergia-termelés forrás szerinti megoszlása is átalakult....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés