mintavétel teszt pcr
Gazdaság

Koronavírus: hatalmas összeget költ a kormány a tesztekre

Portfolio
14,2 milliárd forintos forrást kell biztosítani az idei költségvetésben a Nemzeti Népegészségügyi Központ által végzett PCR-tesztek finanszírozása érdekében - jelent meg a kormányhatározat a csütörtöki közlönyben.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A koronavírus-világjárvány elleni védekezés érdekében az RT-PCR módszerrel végzett SARS-CoV-2 kimutatására szolgáló vizsgálattal összefüggő többletkiadások fedezetének biztosításáról, valamint az influenza elleni védőoltás teljes lakosság részére történő ingyenes rendelkezésre állásának biztosításáról címet viselő kormánydöntés első pontja kimondja, hogy 3 milliárd forintot csoportosít át a kormány a Járvány Elleni Védekezési Alap terhére és a forrást a Honvédkórház, az ITM orvosegyetemei, a gyógyító-megelőző ellátást végző intézmények és az NNK kapja, dologi kiadásokra.

A következő lényeges pontja a határozatnak, hogy Varga Mihály pénzügyminiszternek gondoskodnia kell - a felmerülés ütemével összhangban - összesen 14,196 milliárd forintról a Járvány elleni védekezési alapból az NNK által kijelölt laborokban, más forrásból nem finanszírozott PCR-tesztek fedezetének finanszírozásáról. 

Ha ezt az összeget elosztjuk a jelenleg érvényben lévő 19.500 forintos hatósági árral, akkor újabb közel 727.692 koronavírus-tesztre lesz lehetőség.

A számok érdekessége, hogy a csütörtöki nappal bezárólag összesen 727.649 mintavétel történt az országban az új koronavírussal összefüggésben.

Arról is rendelkezett a kormány, hogy az emberi erőforrások minisztere gondoskodik az NNK közreműködésével a 2020. és 2021. évben szükséges ingyenes influenza elleni oltóanyag rendelkezésre állásáról.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus jarvany halaos aldozat