FONTOS Átadta a stafétát Joe Biden: máris megvan, ki lehet az elnök utódja
 
Előfizetői tartalom

Újabb véres háború bizonyítja, hogy a világraszóló Putyin-Erdogan barátságnak vége

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök nemrég még világraszóló barátok voltak; olyannyira, hogy Erdogan még az amerikaiakkal is összerúgta a port, hogy orosz légvédelmi rakétarendszereket vásárolhasson. A Hegyi-Karabah régióban kirobbant konfliktusban viszont megint frontális ellentét bontakozott ki a két ország politikai érdekei közt: az oroszok hűteni, a törökök pedig fűteni próbálják a háborút. Nem ez az első eset mostanában, hogy Oroszország és Törökország egymásnak feszült, sőt, Líbiában és Szíriában a két ország (proxi-)katonái már nyíltan egymás ellen harcolnak. Nagyon úgy néz ki, hogy vége a Putyin-Erdogan barátságnak és a legújabb konfliktus azt bizonyítja, hogy a török elnök már nem fél páros lábbal sem belerúgni az oroszokba, ha külpolitikai érdekei ezt kívánják.

Újabb fronton bontakozott ki az orosz-török ellentét Több mint egy hete háborúzik Örményország és Azerbajdzsán a hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó, de örmény szakadárok által ellenőrzött Hegyi-Karabah régió uralmáért. A konfliktusnak már több ezer halottja lehet, a szemben álló felek már egymás nagyvárosait lövik tüzérségi tűzzel és rakétákkal. Lerombolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés