Előfizetői tartalom

Elárulták a magyar nagyvállalati vezérek, milyen járványügyi lefutással számolnak és mitől félnek a legjobban

Portfolio
Reménykednek a Richter és a Videoton Holding vezérigazgatói abban, hogy a jövő május-júniusi időszak tényleg fordulópontot jelent majd a magyarországi járvány lefutásában, mint ahogy azt Varga Mihály pénzügyminiszter vázolta ma a Budapest Economic Forumon, de összességében óvatosságukat jelezték, mert a lakosság átoltása időt vesz igénybe és addig is el kell jutni remélhetőleg cégek, városok, országrészek lezárása nélkül – derült ki a két vezetővel folytatott mai panelbeszélgetésünk során. A cégvezetőknek több fontos kérdést is feltettünk, hogy ők hogyan látják a járvány lefutását, annak a cégükre és az országra gyakorolt hatásait, illetve közép távon milyen kilátásokat fogalmaznak meg, és az alábbiakban az ezekre adott válaszokat foglaljuk össze.

Mik a járvány főbb tapasztalatai, tanulságai? Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója azzal kezdte: nagyon jól teljesít a Richter a válság időszakában, sosem volt még ilyen magas az értékesítés és a készletszint is, sosem állítottak még elő ennyire gyorsan egy új készítményt, mint most a remdesivirt, amiről tegnap érkezett bejelentés. Ez nem volt könnyű, mert az ellátási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái