Előfizetői tartalom

Korábban ismeretlen szuperfegyvereket leplezett le Észak-Korea - tényleg olyan félelmetesek?

Nagyszabású katonai parádét rendezett Észak-Korea az országot vezető munkáspárt 75. alapítási évfordulójának alkalmából. A parádét szokatlan módon hajnalban tartották meg és senkin nem volt maszk, Kim Dzsongun ezt azzal indokolta, hogy az országban egyetlen egy koronavírusos beteg sincsen. Bár a showt kétség kívül egy újfajta, 11 tengelyes hordozójárművön szállított interkontinentális ballisztikus rakéta vitte el, a dzsucseista ország jó pár olyan harcjárművet felvonultatott, melynek létezéséről korábban nem lehetett tudni. Látszólag több kifejezetten modern orosz és amerikai harcjárművet is lemásoltak, de meglepő lenne, ha ezek az eszközök olyan technológiai színvonallal rendelkeznének, mint eredeti változataik és kétséges az is, hogy az elszigetelt ország képes lesz-e tömeggyártani őket.

Lemásolták a legmodernebb orosz tankot Az Armatákról másolt harckocsikat egy japán Komatsu LAV-ról másolt terepjáró vezette. Forrás: Pyongyang Broadcasting Service Az egyik legnagyobb meglepetés a parádén egy újfajta általános harckocsi megjelenése volt, amely külcsínben erősen hajazott Oroszország legmodernebb harckocsijára, a 2015-ben bemutatott T-14 Armatára. Az Armata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés