Előfizetői tartalom

2021-es hosszú hétvégék: érdemes már most foglalni, ha utazni szeretnél

A tavaszi sokk után nyáron fellendült a belföldi turizmus, azonban a kereskedelmi szálláshelyek forgalma messze elmaradt a tavalyitól. A decemberi ünnepi szezon mindig kiemelkedő, egyelőre úgy tűnik, most sem lesz ez másképp, a járvány sem szegi a magyarok utazási kedvét, bizonyos szálláshelyekről már le is csúszott, aki most foglalna. Sőt, érdemes már most gondolni a jövő évi hosszú hétvégékre vagy akár a nyaralásra is, mert aki korábban lép, nagyobb kedvezményekkel tud szobát foglalni.

Noha a tavaszi korlátozások után a nyáron feléledt a turizmus, és a KSH adatai szerint a belföldi vendégek száma augusztusban csaknem megközelítette a tavalyit, a külföldiek elmaradása fájdalmas kiesést jelent a szektor számára: augusztusban az összes vendégéjszaka 81%-át a belföldi vendégek töltötték el, a kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés