koronavirus_212
Gazdaság

A koronavírus-immunitás pár hónap alatt elpárologhat

Portfolio
Egy nagyszabású, 365 ezer brit körében elvégzett több körös kutatás szerint a covid-19 ellen termelt antitestek idővel eltűnnek a vérből, ez pedig azt jelentheti, hogy a vírussal szembeni immunitást is elveszítjük.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A brit kormány által támogatott, az Imperial College London és az Ipsos Mori által elvégzett kutatás azt vizsgálta, hogy az első hullám után 12, 18 és 24 héttel az emberek vérében megtalálhatók-e a vírus ellen termelt antitestek.

Az eredmények szerint a 12. heti felmérésről a 24. hetire 26,5 százalékkal csökkent a kimutatható mennyiségű antitesttel rendelkezők száma: a kutatás első körében, június végén a tesztelők 6 százalékánál mutatták ki az antitestet, szeptember végén már csak 4,4 százalékuknál.

A kutatás azt is megerősítette, aki tünetmentesen vészelte át a vírust, annak hamarabb eltűntek a véréből az antitestek, mint akit súlyosabban érintett a fertőzés. Azt is megerősítette a kutatás, hogy a fiatalabbak véréből lassabban tűnnek el az antitestek.

Az eredményeket egyelőre érdemes némi fenntartással kezelni, ugyanis a kutatást nem ugyanazon a 365 ezer emberen végezték el a több körös felmérésben, még csak előzetesen publikálták a kutatást, azaz még az ilyenkor szokásos más kutatók általi ellenőrzést nem végezték el. Emellett az IGG antitestek jelenlétét vizsgálta a kutatás, és egyes korábbi kutatások szerint ez hamarabb hajlamos eltűnni, mint más antitest-típusok. Ugyanakkor a kutatás segít jobban megismerni a koronavírust. 

A címlapkép forrása: Getty Images. 

(CNN, WSJ)

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
koronavirus-353289