Előfizetői tartalom

Rohanhatnak a családok a kormány lakásfelújítási támogatásáért, de lehet egy kellemetlen hatása is

A kormány ötpontos otthonteremtési csomagjának legnépszerűbb eleme valószínűleg a lakásfelújítás után visszajáró legfeljebb 3 millió forint lesz. Az intézkedés részben a korábbi lakástakarékpénztári rendszert válthatja ki, ugyanakkor lehetnek kellemetlen hatásai is, hiszen, ha ettől meglódul az érintett termékek inflációja, annak nem biztos, hogy az MNB örülni fog.

Újra téma lett az infláció Nagyjából fél év után idén nyáron lett újra égető kérdés Magyarországon az infláció, mivel az áremelkedés üteme megközelítette az MNB célsávjának tetejét. A jegybank jelenleg 3 plusz-mínusz egy százalékos inflációt szeretne elérni, a 3,8-3,9 százalékos ráta pedig már ezt fenyegette. Szeptemberben aztán kicsit enyhült a nyomás azzal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés