Előfizetői tartalom

Mit jelent a tegnapi vétó? Megszólal a közgazdász, aki már tavaly magyar EU-kilépést jósolt

„A forint 375-ig gyengül az euróval szemben és Magyarország lépéseket tesz az EU-kilépés felé” – hangzott tavaly év végén Steen Jakobsen egyik meghökkentő előrejelzése. A hétfői magyar vétóba akár utóbbit is beleláthatjuk, a Saxo Bank vezető közgazdásza szerint azonban hiba lenne az európai integráció minden problémáját a magyarok és a lengyelek nyakába varrni, egész Európa ért fontos válaszúthoz.

A forint idei gyengülését kishíján pontosan megjósolta, hiszen a 375-öt egyelőre nem érte el az árfolyam, de 370-ig elment. A hétfői magyar vétó pedig felfogható olyan lépésként, mely hosszútávon akár az EU-tagságunkat is megkérdőjelezheti. Ön is így látja? A magyar és lengyel vétó világosan azt a célt szolgálja, hogy a két tagállam elkerülje a költségvetésbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés