Előfizetői tartalom

Mennyit veszít Magyarország azon, hogy az EU-alap helyett a piacról vesz fel devizahitelt?

A múlt héten 2,5 milliárd eurónyi devizahitelt vett fel Magyarország a piacról, majd a héten a kormány politikai vétót emelt az Európai Unió helyreállítási alapjának létrehozására (Next GenerationEU), amelyből a hitel kamata valószínűleg kedvezőbb lenne. Miért éri meg drágábban eladósodni, mennyit veszít Magyarország azon, hogy egyedül finanszírozzuk magunkat a közös hitelfelvétel helyett?

Olcsón adósodtunk el, de lehetne ennél kedvezőbb is A korábbiakhoz képest kifejezetten kedvező feltételek mellett bocsátott ki devizakötvényt Magyarország a múlt héten, az összesen 2,5 milliárd eurónyi papír fele 10 éves, fele pedig 30 éves futamidejű volt. Előbbi éves kuponja 0,5%, utóbbié 1,5% volt, ami rekord alacsonynak számít. Mivel nem 100%-os árfolyam mellett bocsátották...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés