Előfizetői tartalom

Új döntéssel csap oda a kormány az összes magyar önkormányzatnak

A kormány megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket - derül ki a kedd esti Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből. Ezzel a kormány a hazai cégeknek kedvez, viszont a koronavírus-válság által szintén sújtott településeket hozhatja nehezebb helyzetbe.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormánydöntés így szól: A 2021. évben végződő adóévben a helyi adó és a települési adó mértéke nem lehet magasabb, mint az ugyanazon helyi adónak, települési adónak az e rendelet hatálybalépése napján hatályos és alkalmazandó önkormányzati adórendeletben megállapított adómértéke. Az önkormányzatnak az e rendelet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés