Előfizetői tartalom

Hadat üzenne az eldobhatóság kultúrájának Európa - Új termékcímkék jöhetnek

Bizonyára szinte mindenki megtapasztalta már azt a frusztráló érzést, ami akkor jelentkezik, ha egy viszonylag drága terméket el kell dobnunk, miközben egyetlen apró alkatrész cseréjével javítható lenne. Sok termék élettartama ezért mindössze pár év, pedig akár évtizedekig is használhatóak lennének, ami rengeteg hulladékkal és egyéb szennyezéssel terheli meg a környezetet. Az Európai Parlament minapi határozata gyakorlatilag hadat üzenne az eldobhatóság kultúrájának, egyebek mellett egy új, a termékek tartósságát és javíthatóságát jelző új címkézési rendszer bevezetésével is.

Leegyszerűsítve, az Európai Parlament november végén elfogadott határozata mindössze azt a célt kívánja elérni, hogy a ma gyakran csak nevükben tartós fogyasztási cikkek valóban tartósak legyenek, ezáltal jelentősen mérsékelve a termékek idő előtti kivonása miatt a környezetre háruló jókora terhet. Az európai zöld megállapodásra (European Green Deal) is hivatkozó határozat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés