FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Tetszhalott állapotban az utazási irodák - Mi lesz így a nyaralással?

Tavaly 1 millió utas pihenését szolgálták ki a magyarországi utazási irodák, idén ez a töredéke lehet majd. A kormány napokban bejelentett mentőcsomagjába az utazási irodák is bekerültek, számukra is jár a december-januári időszakra a munkáltatói járulékfizetés alól felmentés, illetve a bruttó bér 50 százalékának a kifizetése, maximum 241 500 forintig. Az utazási irodáknak a járványügyi zárlatok miatt azonban nemcsak a gyakorlatilag nullára apadó árbevétel okoz problémát, hanem az is, hogy sem a biztosítók, sem pedig a bankok nem nagyon kötnek velük újabb szerződéseket. A cégek nagy része hibernálta magát, és bízik egy erősebb tavaszi nyitásban.

„Nagyon örültünk a kormányzati támogatás bejelentésének, mert az egész szektor nagy bajban van. A koronavírus-járvány az utazási irodákat sújtotta leginkább a turisztikai szektorban” – vázolta az elmúlt időszakot Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Az utazási irodák árbevétele lenullázódott, állandóan bizonytalan környezetben, gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés