Előfizetői tartalom

Milyen oktatásra van szüksége gyermekeinknek?

Radó Péter, oktatáskutató
Egyik legnagyobb oktatással kapcsolatos problémánkat egy alkalommal oktatáskutató kollégám, Lannert Judit fogalmazta meg tűpontosan: „a szülők legnagyobb része saját múltját képzeli el gyermeke jövőjeként.” Ez a fajta gondolkodás még jól eligazította a szülőket harminc-negyven évvel ezelőtt, de mára érvénytelenné vált. Ha jót akarunk gyerekeinknek nem azt az oktatást igyekszünk biztosítani a számukra, ami megalapozta saját mai műveltségünket, hanem olyat, ami felkészíti őket arra a világra, amiben majd húsz-harminc év múlva élniük kell. Az a világ pedig nagyon más lesz, mint az, amiben ma jól-rosszul elboldogulunk.

Minden változik Ha azt firtatjuk, hogy a következő évtizedek fejleményei mi mindenben változtatják majd meg azt a világot, amit ismerünk, csak kapkodjuk a fejünket. A csapból is az folyik, hogy mivel járnak majd az 5G, a robotizáció, a mesterséges intelligencia és a biotechnológia alkalmazása, s hogy mindezek hogyan változtatják meg a munkavégzést, a munkapiac szerkezetét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái