Előfizetői tartalom

Ismét romlik a brit járványhelyzet

MTI
Ismét a koronavírus-járvány gyorsuló terjedési ütemét jelző 1-es érték fölé emelkedett az R reprodukciós mutató becslési sávja Nagy-Britanniában. A mérést alátámasztják a brit statisztikai hivatal (ONS) friss járványadatai is. A brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testületének (SAGE) pénteken ismertetett számításai alapján az R mutató országos átlagban 1,1-1,2 között van.     Ez azt jelenti, hogy tíz fertőzött átlagosan 11-12 másik embernek adja át a koronavírus-fertőzést.

A SAGE a múlt héten jóval alacsonyabb, 0,9-1 közötti R rátát mutatott ki országos átlagban. Ez a sáv azt jelezte, hogy az új koronavírus-fertőzöttek száma napi átlagban vagy nem emelkedett, vagy 2 százalékkal csökkent.  A testület pénteken ismertetett új kimutatása szerint az országos átlagon belül Londonban és Kelet-Angliában a legmagasabb, 1,1-1,3, illetve 1,2-1,4...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés