Előfizetői tartalom

Tízéves háborúját kell átmenetileg feladnia Magyarországnak, de már gyűjti a muníciót a folytatáshoz (TOP10 sztori - 9.)

Hosszú idő után 2020-ban ismét emelkedik Magyarország GDP-arányos államadóssága, sőt, a tíz éve kezdődött harc szinte teljes eredményét elviszi a koronavírus-járvány. Ehhez az is hozzájárul, hogy kifejezetten erősen tartalékolt az állam, vagyis a 2021-es év sokkal könnyebbnek ígérkezik, és ismét csökkenhet az adósságunk.

Tíz éve hirdette meg egyik legfontosabb harcát az Orbán-kormány 2010-ben az Orbán-kormány hivatalba lépésekor rögtön az egyik elsőszámú feladatként tűzte ki az adósság csökkentését, illetve az adósságszerkezet javítását. 2009 végén a GDP 78,2 százaléka volt az adósságunk, ezt követően 2010-ben és 2011-ben még emelkedett, míg elérte a 80,8 százalékos csúcsot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés