Előfizetői tartalom

Ilyet még soha sem csinált az Orbán-kormány, rendkívüli költekezés még az utolsó pillanatban is

Csiki Gergely
Rendkívüli, de meglepőnek nem mondható időpontban, december 24-én jelent meg egy olyan határozat, amivel a kormány több száz milliárd forintot mozgat meg - még az utolsó pillanatban is - a 2020-as költségvetésben. Ennek túlnyomó részét a kormány a - forrásaiból már 5 hónappal ezelőtt teljesen kimerült - Gazdaságvédelmi Alap terhére valósította meg, így az alap kiadásai számításaink szerint megközelítik a 4000 milliárd forintot. Ez azt is jelenti, hogy a kabinet becsléseink szerint az idén várható GDP közel 9%-át újraosztotta az alapon keresztül.

Példátlan időpontban Nem szokatlan, hogy az év utolsó napjaiban, főleg az ünnepek környékén felpörög a kormányzati döntéshozatal és ennek nyomát minden évben felfedezhetjük a december végi Magyar Közlönyökben. Gyűjtésünk szerint azonban arra még soha sem volt példa 2010 óta (vagyis az Orbán-kormányok működése óta), hogy december 24-én jelent volna meg hivatalos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái