Előfizetői tartalom

Hatalmas változások vannak a mezőgazdaságban a koronavírus-járvány miatt

Az agráradózási törvény jelentősége nem csak az adózási szabályok módosításában áll, ezzel új lendületet adunk a magyar agráriumnak - vélekedett a Portfolio-nak adott interjújában Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke ugyanakkor azt is leszögezte, hogy ezzel nem oldották meg a szektor minden problémáját, más stratégiai kérdéseket is napirendre kell venni, és ilyen az agráröröklés kérdése. Ezzel kapcsolatban annyit árult el az agrárügyi szakember, hogy egy ideje már folyik a műhelymunka, több ország gyakorlatát górcső alá véve. A NAK elnökével a magyar mezőgazdaság 2020-as évét értékelve beszéltünk a koronavírus-járvány hatásairól, a tartós következményeiről, a legfontosabb tanulságairól, a hazai élelmiszerek, áruk magyar boltokban tapasztalható részesedéséről, az online kereskedelem térnyeréséről. Meglátása szerint az agrártermékek piaca tartósan átalakul, nagyobb figyelem szegeződik a nemzeti szintű önellátottságra, ez pedig a hazai exporttörekvésekre is hatással lesz.

Ha visszatekintünk a 2020-as évre, nyilvánvaló, hogy a koronavírus mindent meghatározott. Mennyire tudott mostanra ez alól fellélegezni az ágazat? Győrffy Balázs: 2020-ról nehéz a koronavírus nélkül beszélni. Az agrárgazdaság is kapott egy elég mély ütést, azonban fontos látni: ágazatonként más dimenziókban mozgott az elszenvedett kár. Vannak olyan ágazatok, amelyek nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés