Előfizetői tartalom

Rontotta a Világbank az idei magyar GDP-növekedési előrejelzését és jövőre sem vár kirobbanó teljesítményt

Portfolio
|
MTI
A koronavírus második, erőteljes hullámának hatására jócskán más magyarországi gazdasági pályát vázolt ma 2021-re a Világbank, mint tette júniusban, hiszen az akkor mondott 4,5%-os GDP-növekedési előrejelzését most 3,8%-ra rontotta. Ezzel együtt jövőre sem vár kirobbanó növekedést itthonra: 4,3%-os ütemre számít. Globálisan idénre 4%-os növekedést vár a Világbank a júniusban mondott 4,2% helyett és jövőre 3,8%-os bővüléssel számol most.

Most tette közzé a Világbank Global Economic Prospects (GEP) című jelentését, amely szerint tavaly a globális GDP 4,3%-kal esett (júniusban még 5,2%-os zuhanásra számítottak) és idén 4%-os lehet a növekedés abban az esetben, ha széles körben sikeresen alkalmazzák a koronavírus elleni oltást a világon. A dokumentum egyik táblázata szerint Magyarország hazai összterméke (GDP)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés