FONTOS 280 ezer forint állami ingyenpénzt kaphatsz, de már csak pár napod maradt rá
 
Előfizetői tartalom

Mire figyeljünk a hatékonyságnövelésnél? Hogy ki ne maradjunk belőle!

2020 a jelentős gazdasági visszaesésről szólt globálisan, ám ezzel párhuzamosan a technológiai fejlődés újabb lendületet vett. A kérdés, miszerint a technológiai újítások kiszorítják-e az élőmunka utáni keresletet, már évszázadok óta (az ipari forradalom óta) fennáll. Ennek a kérdésnek ad új keretet az aktuálisan zajló, immár negyedik ipari forradalom. Ám a jelenség kapcsán több további kérdés is felmerül: valóban technológiai innovációs korszakban élünk? Ha a változások ténylegesen végbemennek, az egységesen érinti az összes gazdasági ágazatot és az azokban foglalkoztatottakat? Mi a helyzet hazánkban?

Valóban technológiai innovációs korszakban élünk-e? A folyamatok áttekintéséhez érdemes megvizsgálni a fejlett országok termelékenység-növekedését, amely a rendelkezésre álló munka- és tőkeállomány felhasználásának hatékonyságát méri. Azaz aki ugyanazt a terméket, szolgáltatást kevesebb nyersanyag felhasználásával, kisebb selejtaránnyal, kevesebb élőmunkával...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái