Előfizetői tartalom

Orbán Viktor félmilliós ajándékot jelentett be a fiataloknak

A miniszterelnök már az új év első napjaiban kijelölte a következő egy év gazdaságpolitikai intézkedéseinek irányát. Jól azonosított célcsoportoknak nyújtana előnyt az állami költségvetésből. Eddig a nyugdíjasok (2021-től indul a 13. havi nyugdíj visszaépítése), valamint a gyermeket nevelők (otthonteremtési programokon keresztül) voltak a fókuszban, majd egy héten belül kiderült, hogy hozzájuk csatlakozhatnak a vidéki gazdák, valamint a fiatal dolgozók. Most ez utóbbi célközönségnek szánt intézkedés várható hatásait mutatjuk be. Ilyen lehet a fiatalok munkanélküliségének csökkenése, a jövedelmi helyzetük javulása, a fiatalok külföldi munkavállalásának fékezése, valamint a "mamahotelből" való kiszakadásuk.

Igencsak érdekes gazdaságpolitikai lépést jelentett be péntek reggel Orbán Viktor, a 25 év alatti dolgozók számára járna szja-mentesség, a nemzetgazdasági átlagkereset összegéig. Három szempontból sem kell ennek a bejelentésnek váratlan sokként hatnia. Egyrészt ugyanis egyre közelebb kerülünk a 2022-es tavaszi parlamenti választásokhoz. Másrészt a fiatalok adómentessége...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái