oltás miskolc
Gazdaság

Operatív törzs: Hatalmas oltási kampány indul ma Magyarországon

Portfolio
Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi osztályvezetőjébe elmondta, hogy a mai napon több mint 200 szociális intézményben 13 ezer embert terveznek beoltani az oltócsapatok, és az intézmények lakóit a következő napokban is oltani fogják. Ez nem csak az idősotthonok lakóit, de például a pszichiátriai gondozottakat is jelenti.

Így alakul most a beoltottak száma

Ezzel véget is ért a sajtótájékoztató

Mivel Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón minden kérdést megválaszolt, így az operatív törzs ma rövidre zárta a sajtótájékoztatót.

A teljes videó itt visszanézhető:

Címlapkép: Második oltás a miskolci Őszi Napsugár Otthonban (MTI/Vajda János)

A magyar járványügyi helyzet kedvezően alakul

Mondta el Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi vezetője. Elmondása szerint hatalmas oltási kampány indult a mai nappal, ahol az idősotthonok lakóit és több szociális intézmény lakóját oltják majd be. Ma több mint 13 ezer személy oltását elvégezhetik, ebben benne vannak az idősotthonok lakói és dolgozói is. Többen ma már második oltásukat kapják meg az idősotthonokban.

Galgóczi Ágnes arra kéri az időseket, hogy vegyék fel az oltást, mert esetükben ez életet menthet.

Kiss Róbert rendőr-alezredes ismerteti a döntéseket

A kormányülésen hozott döntéseket ismételte el Kiss Róbert rendőr-alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezető-helyettese.

Ezen felül ismerteti az intézkedéseket:

  • 180 intézkedés történt az elmúlt 24 órában a maszkviselés szabálysértés miatt, 28 ezernél is több volt már ebből az intézkedése bevezetése óta. 52 személy ellen tettek szabálysértési feljelentést.
  • A nyitvatartásra vonatkozó korlátozásokkal kapcsolatban már több mint 700 intézkedés volt, tegnap 1 egységet zártak be Budapest 10. kerületében az egyik sörözőjében. 4 vendég tartózkodott ott és szeszes italt fogyasztott, ezért 30 napra bezárták a sörözőt.
  • 337 személlyel szemben intézkedtek a kijárási tilalom megszegése miatt, összesen már 30538-re emelkedett az intézkedések száma összesen.
  • 66 rendőri intézkedés volt a korridorokon tegnap, összesen 10536 ilyen intézkedés volt már a tranzitálási szabályok megszegése miatt.
  • Tegnap 8000 felett volt a házi karanténok ellenőrzése.
  • 521 büntetőeljárás volt eddig tavasz óta összesen, ezekben 100 gyanúsítottat hallgattak ki.

Marad a szigor Magyarországon: perceken belül több dolgot is megtudhatunk a döntésről

Gulyás Gergely a mai kormányinfón úgy nyilatkozott, hogy  teljes szakmai konszenzus van arról, hogy a jelenlegi járványügyi intézkedéseket fenn kell tartani, ezeket egyelőre március 1-ig hosszabbították meg. Elmondta továbbá, hogy csak két esetben lehet enyhíteni a korlátozásokon:

  • ha jelentős mértékben csökken a fertőzöttek száma,
  • vagy amennyiben tömegesen érkezik vakcina Magyarországra.

A kormány ezért mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb vakcinát szerezze be. A döntés hátteréről, a vakcinákkal kapcsolatos fejleményekről és a járványügyi helyzetről többet is megtudhatunk az operatív törzs hamarosan kezdődő sajtótájékoztatóján.

Címlapkép: Getty Images

Döntött a kormány a lezárásokról!

A kormány tegnapi ülésén döntött a korlátozások fenntartásáról: március 1-ig maradnak érvényben a jelenlegi intézkedések. Gulyás szerint ebben teljes konszenzus volt a szakértők között. A kormány kezdeményezni fogja a különleges jogrend újabb 90 napra történő meghosszabbítását, hogy az intézkedéseket meg lehessen hosszabbítani szükség esetén. A nyitáshoz két dolog kell: jelentős mértékben csökkenő esetszámok, vagy tömegesen rendelkezésre álló vakcina - de tartós nyitást csak az utóbbi hozhaz.

Tovább a cikkhez
pf_gettyimages-148194927-20200414
szijjarto peter
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
bill ackman getty editorial

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Jair Bolsonaro