Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: ha minden jól megy, május körül már fel lehet oldani a magyarországi korlátozásokat

Május elejére elméletileg elérhető Magyarországon a 60%-os, a hónap közepére pedig a 70%-os átoltottsági arány a koronavírus ellen, amely tartományt sok kutató szükségesnek tartja a nyájimmunitás eléréséhez, így tehát kora nyártól feloldhatónak tűnnek az országos szintű korlátozások – derül ki a Portfolio kalkulációiból, amelyek már figyelembe veszik a péntek délután bejelentett kínai vakcinaszerződési adatokat is. A számításaink eredménye az üzleti és magánéleti tervezéshez kifejezetten fontos információ, de hangsúlyozzuk, hogy óriási még a bizonytalanság, mert akár hamarabb is bekövetkezet a korlátozások feloldása (a beoltottak körében bizonyosan), vagy akár jóval később is. Rengeteg múlik a vakcinák hatásosságán, szállítási ütemezésén és itthon a lakosság oltásokkal kapcsolatos hozzáállásának változásán is.

A legfrissebb adatok szerint jelenleg 201 ezer főnek elegendő koronavírus-vackina van az országban, és ebből tegnapig már több mint 175 ezren megkapták az oltást, közülük pedig közel 38 ezren már a második oltásukon is túl vannak, azaz ők már elvileg teljes védettséget élveznek. Az alábbi ábra is jól érzékelteti, hogy tegnap minden eddiginél többen, több mint 14 ezren...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés