Előfizetői tartalom

Évek óta nem látott túljelentkezést hozott az álláspiacon a koronavírus

Miközben tavaly közel ötödével csökkent a Profession.hu-n elérhető álláshirdetések száma a koronavírus-járvány hatására, addig a portál látogatóinak száma történelmi csúcsot ért el 2020-ban, ami azt mutatja, hogy mennyire felpörgette a járvány a piacot – mondta a Portfolio-nak Martis István, a portál ügyvezető igazgatója. Kiemelte: a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt több szektorban is visszatért az egy állásra való túljelentkezés évek óta ismeretlen jelensége. Az idei munkaerő-piaci kilátásokkal kapcsolatban elmondta: „az év elejével kapcsolatban még óvatosabbak vagyunk, a második negyedévre viszont már optimistább a jövőkép. Amíg a védőoltás nem lesz elterjedt, és az egészségügyi vészhelyzet nem enyhül, addig lassú növekedést látunk reálisnak.”

A KSH legfrissebb adatai szerint decemberben 200 ezren voltak munka nélkül, ami 4,3 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett, vagyis az előző év azonos időszakához képest 59 ezerrel több volt az állástalanok száma. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál nyilvántartott álláskeresők száma pedig januárban megközelítette a 300 ezret, ami a 2020. januári adathoz képest...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái