FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

Vakcinahelyzet Magyarországon: korábban jöhetnek a feloldások

Egy hétvégi bejelentés alapján dupla annyi vakcinát kap Magyarország az AstraZeneca felől március végéig, mint amivel mi a pénteki modellszámításainkat végeztük, így május eleje-közepe helyett elméletileg már április második felében eljuthat a nyájimmunitás küszöbére az átoltottság idehaza, így ha minden jól megy, akkoriban már megkezdődhet a magyarországi korlátozások feloldása – derül ki a Portfolio frissített számításaiból. Ezek után érkezett hétfőn délelőtt az a hír, hogy a második negyedévben 75 millió darabbal több vakcinát képes szállítani a Pfizer/BioNtech az EU-nak, de az nem derült ki, hogy pontosan mihez képest, így ennek a bejelentésnek a hatásával egyelőre nem frissítettük a modellt.

Több lényeges fejlemény is történt a hétvégén, amelyek miatt frissítettük a pénteken publikált modellszámításunkat, hiszen: pénteken kerek 23 ezer, szombaton több mint 23 ezer 700 főt oltottak be idehaza, utóbbi rekord tempónak számít és a második oltásukat megkapták már 56 ezren, így rövidesen elvileg teljes védettséget élveznek közben kevesebb Moderna-vakcina...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés