Előfizetői tartalom

Napenergia: a hőszivattyúkat és az elektromos autókat is helyzetbe hozhatja az új elszámolás

Bár a 2021. július 1. után engedélyhez jutó államilag támogatott lakossági napelemes rendszerek számára életbe lépő bruttó elszámolás részletei továbbra sem ismertek, a legnagyobb hazai napelemes szakmai szervezet egy, a napelemek és a hőszivattyús fűtés egyidejű alkalmazását, illetve az elektromos autók terjedését is támogató új rendszerre fog javaslatot tenni.

Mint azt bizonyára sokan tudják, nyáron új rendszert vezetnek be az állami támogatással megvalósuló háztartási napelemes rendszerek (hmke) termelésének, illetve a fogyasztás elszámolására. Míg a jelenlegi szaldóelszámolás keretében az évente a napelemekkel megtermelt és a háztartás által elfogyasztott energia különbségét kell rendezni a szolgáltató felé, az új szisztémában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés