Előfizetői tartalom

Mire elég a tízmillió forintos ingyenhitel? Megszólaltak az érintettek

Nagy kérdés, hogy az eddig is sok ínséges hónapot átvészelni kénytelen szálláshelyszolgáltatással, vendéglátással, rendezvényszervezéssel és a hozzákapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatokon mit segíthet a 10 millió forintos, 0 százalékos kamatozású hitel. Az Újraindítási Gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara gazdasági évnyitóján jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. A hitelt vagy féltucat bank forgalmazza majd, de az igénylés részleteire még várni kell, illetve arra is, hogy mely vállalkozások lesznek rá jogosultak. Az biztos, hogy a kölcsön a hotelek szintjén nem értelmezhető, inkább kisebb panziók, magánszálláskiadók és vendéglátóhelyek számára lehet majd vonzó.

A Széchenyi Kártya hiteltermékeiért felelős KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint pár napon belül elkészül az a TEÁOR-lista, ami meghatározza majd azt, hogy mely cégek igényelhetik a kedvező hitelt. Krisán László a közszolgálati televíziónak úgy nyilatkozott, hogy az igénylők körében a veszélyeztetett ágazatok elsőbbséget élveznek majd. Nem meglepő módon a turizmushoz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái