Előfizetői tartalom

Állami támogatással napelemet a tetőre? Ezt mindenképpen érdemes tudni

Major András
A napelemes rendszerekre vonatkozó bruttó 450 ezer forint/kW értékhatár a kisebb rendszerek esetében alacsonynak bizonyulhat, míg a nagyobb teljesítményű háztartási naperőműveknél a prémium minőség, illetve „extrák” felmerülése esetén képezheti a megvalósítás akadályát. Ahhoz, hogy a támogatással megvalósított napelemes rendszerekre a szaldó elszámolás vonatkozhasson, a használatbavételnek július 1. előtt meg kell történnie, ehhez pedig nagyjából február végéig el kell indítani a projektet. Sok cég viszont már hónapokra előre lekötötte a kapacitását.

Amint korábban megírtuk, az otthonfelújítási támogatási program napelemes rendszerekre vonatkozó részének felülvizsgálatát kéri a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ) napelemes szakmai szervezet az érintett minisztériumoktól. Indoklásuk szerint a támogatás jelenlegi bruttó 450 000 forintos értékhatár csak alacsonyabb műszaki tartalmú és rövidebb garanciájú rendszerek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái