oltás vakcina koronavírus covid-19 tű kórház oltópont
Gazdaság

Megérkezett a kedd reggeli magyar adat: folytatódik a harmadik hullám, sötét hetek jöhetnek

Portfolio
Megjelent a kedd reggeli magyar járványügyi statisztika: 1628 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 407 274 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 450 főre emelkedett. 4582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 396-an vannak lélegeztetőgépen. A kórházi ápoltak és a lélegeztetőn lévők számának gyors emelkedése sötét heteket vetít előre a halálozások terén is. Eddig 457 096 fő kapott oltást, közülük 205 720 fő már a második oltását is megkapta.

Az 1628 új fertőzöttről szóló adat nem tűnik nagyon magasnak, azonban mint arról többször írtunk, keddenként látszik meg a hétvégi aktivitás-visszaesés a számokban. A múlt keddi adat 823 új eset volt, ehhez képest látszik, hogy gyorsul a járvány, ez pedig könnyen lehet, hogy a már Magyarországon is jelen lévő brit koronavírus mutáns közösségi terjedésének következménye. 

A 7 napos mozgóátlag meredeken emelkedik.

A halálozások száma ismét magas volt: 103 veszítették életüket a fertőzés okozta betegségben. A halálozások 7 napos mozgóátlaga lassan emelkedő trendet mutat. 

A járvány harmadik hullámában gyors ütemben emelkedik a lélegeztetésre szorulók és a kórházi ápoltak száma is, mely sajnos azt jelezheti előre, hogy az elhunytak száma is tovább fog emelkedni a következő hetekben. 

Az oltottak száma mostanra megközelítette a magyar lakosságon belül az 5 százalékot, eddig 457 096 főt oltottak be legalább egyszer, és 205 720-an második oltásukat is megkapták. 

A népességarányos területi megoszlást tekintve az látszik, hogy az észak-nyugati megyékben illetve Somogyban nőtt gyorsabban az új fertőzöttek száma az elmúlt egy hétben. Az északi megyékben látott esetszámok felpörgésének egyik lehetséges oka, hogy Szlovákiából fertőzödtek meg a lakosok a brit mutáns ragályosabb törzsétől. 

megyei népessség

A címlapkép forrása: MTI/Ujvári Sándor. A címlapképen Lázár Enikő az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) szívja fel egy fecskendőbe a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten 2021. február 19-én.

frankfurt
5g_mobiltorony
koronavirusvakcina_oltas
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
beteg korhaz infuzio