Előfizetői tartalom

Ijesztő mozgások a piacon, erre figyel most mindenki árgus szemmel

Szokatlanul heves mozgás indult be az év elején a globális kötvénypiacokon, főleg az amerikai hosszú hozamok emelkedése aggasztja a befektetőket. Ebben szerepük van az inflációs félelmeknek, a gazdaság várható kilábalásának, illetve az ezekből következő esetleges jegybanki szigorításnak. A szakértők egyelőre nem látják drámainak a helyzetet, a többség szerint csak átmeneti lesz a folyamat, és helyreáll majd a piac. Akik viszont a kockázatokra figyelmeztetnek, azok többnyire az általános kamatszint-emelkedés miatt bekövetkező erőteljes részvénypiaci korrekció és a fenntarthatatlan államadósság-folyamatok miatt aggódnak.

Mindenki a hozamemelkedésről beszél Az utóbbi hetek egyik legfontosabb piaci témája a kötvényhozamok emelkedése volt, főleg az amerikai hosszú hozamok kúsztak megállíthatatlanul felfelé. A tízéves jegyzés például az év végi 0,91%-ról 1,32 százalékra emelkedett. Ez egyéves csúcsot jelentett, tavaly februárban volt utoljára 1,3 százalék felett a hozam. Hasonló volt megfigyelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés