Előfizetői tartalom

Ha újra kinyitjuk a gazdaságot, akkor jöhet el a forint és az MNB kulcspillanata

Az MNB továbbra is óvatos az inflációt illetően, az lehet majd a döntő, hogy a gazdaság újranyitásakor milyen adatok érkeznek – kommentálták elemzők a jegybank keddi kamatdöntését. Abban szinte mindenki egyetért, hogy tavasszal átmenetileg emelkedik majd az infláció, a legnagyobb kérdés az lesz, hogy alakulnak majd hosszabb távon az átárazások. Ettől függhet a forint második féléves árfolyama is, hiszen ha a tartósan magas áremelkedési ütemre nem reagál elég gyorsan a jegybank, akkor az nyomást helyezhet a magyar devizára is.

Az infláció mozdíthatja ki holtpontról a forintot Hetek óta egy szűk sávban van beragadva az euró-forint árfolyam, a magyar deviza először lefelé kitöréssel próbálkozott sikertelenül, majd az elmúlt napokban inkább a sáv felső szélét támadta a jegyzés 360-nál. Többször leírtuk, hogy egyelőre nem látszik, hogy rövidtávon mi tudná kibillenteni ebből a helyzetből...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái