Előfizetői tartalom

Kiderült: a keleti vakcinák nélkül még nagyobb bajban lenne Magyarország

A csütörtök délutáni EU-csúcson bemutattak az állam- és kormányfőknek egy olyan vakcina szállítási grafikont, ami a Portfolio kalkuláció szerint azt tartalmazza, hogy ha csak az uniós beszerzésű vakcinákra támaszkodna Magyarország, akkor március végéig csak 1,2 millió, június végéig pedig csak 3,62 millió embert tudnánk itthon biztosan beoltani. Eközben mai modellszámításaink szerint június végére már csaknem a teljes magyar lakosság beoltására elegendő vakcina lesz itthon, köszönhetően az orosz és kínai vakcináknak.

Eric Mamer, az Európai Bizottság egyik szóvivője régóta hiányolt grafikonokat osztott meg tegnap este a Twitterén, és azt írta, hogy ezeket bemutatták az állam- és kormányfőknek egy mini prezentáció keretében. Az első térkép azokat a vakcinagyártó helyszíneket, illetve lehetséges helyszíneket mutatja, amelyekről már megállapodások születtek, vagy ígéretes tárgyalások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái