Előfizetői tartalom

Fontos határidő kitolásával teremtene egyértelmű helyzetet a napelemes iparág

Major András
Nem egyértelmű az állami támogatással megvalósuló háztartási napelemes rendszerek esetében idén nyártól várható elszámolásbeli változás szabályozása, ezért a szolgáltatók gyakorlata sem egységes. Van, ahol az óra felszerelésére, máshol a hálózathasználati szerződés megkötésére vonatkozik a jelenlegi szaldó elszámolási rendszer végét jelölő június 30-i dátum, ami nem egyenlő elbánást eredményez. Egyebek mellett erre is megoldást nyújtanának a napelemes szakma felvetései, amelyekről újabb lényeges részletek derültek ki.

Amint arról beszámoltunk, meglehetősen konkrét javaslatot tett a hazai háztartási napelemes rendszerekre jelenleg vonatkozó szaldó elszámolást 2021. július 1-től váltó új, bruttó elszámolásra vonatkozóan a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség (MNNSZ). A javaslatot az új elszámolási rendszer kialakítási folyamatát koordináló Innovációs és Technológiai Minisztérium...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái