Előfizetői tartalom

Holnaptól határozatlan idejű sztrájk lesz a Continental makói gumigyárában

Portfolio
Határozatlan idejű sztrájk kezdődik holnap – március 2-án – délután 2 órától Makón, a gumigyárban. A Continental AG Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. telephelyén továbbra sem tudott megegyezni a lényeges kérdésekben a cégvezetés és a Makói Gumiipari Szakszervezet. Az MGSZ és az őket segítő Gumiipari Szakszervezeti Szövetség vezetői közleményükben hangsúlyozzák: nem béremelést követelnek, hanem azt, hogy a munkáltató minél hamarabb csorbítatlanul állítsa vissza a tavaly egyoldalúan felbontott kollektív szerződés tartalmát, annak minden pontját.

Az elmúlt egy hónap alatt három különféle hosszúságú sztrájk miatt többször is leállt a termelés a makói gumigyárban. A kiesés már eddig is jelentős anyagi veszteséget okozott a cégnek, ennek ellenére sem a 2 órás figyelmeztető, sem a 8, majd az azt követő 24 órás munkabeszüntetés hatására nem jutottak egyezségre a felek. Mivel a szakszervezet egyelőre nem érte el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés