Gazdaság

Holnaptól határozatlan idejű sztrájk lesz a Continental makói gumigyárában

Portfolio
Határozatlan idejű sztrájk kezdődik holnap – március 2-án – délután 2 órától Makón, a gumigyárban. A Continental AG Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. telephelyén továbbra sem tudott megegyezni a lényeges kérdésekben a cégvezetés és a Makói Gumiipari Szakszervezet. Az MGSZ és az őket segítő Gumiipari Szakszervezeti Szövetség vezetői közleményükben hangsúlyozzák: nem béremelést követelnek, hanem azt, hogy a munkáltató minél hamarabb csorbítatlanul állítsa vissza a tavaly egyoldalúan felbontott kollektív szerződés tartalmát, annak minden pontját.
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Az elmúlt egy hónap alatt három különféle hosszúságú sztrájk miatt többször is leállt a termelés a makói gumigyárban. A kiesés már eddig is jelentős anyagi veszteséget okozott a cégnek, ennek ellenére sem a 2 órás figyelmeztető, sem a 8, majd az azt követő 24 órás munkabeszüntetés hatására nem jutottak egyezségre a felek. Mivel a szakszervezet egyelőre nem érte el a célját – a munkakörülmények javítását, a végtelenül sok túlóra csökkentését és azt, hogy a régi dolgozók továbbra is megkapják az őket megillető korábbi juttatásokat – folytatja a nyomásgyakorlást: ezúttal határozatlan időre hirdetett sztrájkot, írja a szakszervezet.

Az MGSZ és a GSZSZ vezetői állítják, a gumigyári munkások a végtelen sok túlóra miatt annyira elcsigázottak, hogy egyre többen és egyre bátrabban vesznek részt a jogszerű munkabeszüntetéseken. Azt egyelőre nem tudni, hogy a holnap - március 2-án - kezdődő akcióban a dolgozók hány százaléka vállalja a nyílt és egyértelmű tiltakozást.

A gyár teljes területére kiterjedő leállásról a sztrájkbizottság ma írásban is tájékoztatta a munkáltatót, s azt kérte, mielőbb jelölje ki azt a területet, ahol a sztrájkolók tartózkodhatnak majd a munkabeszüntetés ideje alatt. Az akció idejére érvényes jogokról és kötelezettségekről a sztrájkbizottság szórólapon tájékoztatja a munkásokat, zárul a közlemény.

GettyImages-1194700824
getty, belgium, város
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
vakcina oltás koronavírus

Alapblog Aranyat vett az MNB

A világban folyik a végtelen pénznyomtatás. Márpedig ha papírpénzből bármennyit lehet nyomtatni, akkor az nem ér...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Árfolyamgrafikon dekódolás kezdő tőzsdézőknek.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
veszprem megye jarvany berobban barany tolna jasz nagykun szolnok210410