Előfizetői tartalom

Tényleg önként mond le Magyarország több millió nyugati vakcináról?

Az elmúlt napokban körbejárta a sajtót a hír, hogy a magyar kormány nem hívta le az összes elérhető Moderna-vakcinát az Európai Uniótól, ezzel több millió darabról önként lemondott. Megpróbáltuk felderíteni a szövevényes ügy hátterét, a kormány állítása szerint minden lehetséges oltóanyagot lekötött az első félévre, viszont valóban további több millió oltóanyagra lennénk még jogosultak. Kérdés, meg akarjuk-e várni, mire azok ideérnek, vagy jobban járunk, ha a saját kezünkbe vesszük a sorsunk.

Még ötmillió Moderna-vakcina járna nekünk Elsőként a Telex írta meg a múlt héten, hogy az Európai Unióból érkező vakcinák közül a Moderna készítményéből csak a rendelkezésre álló mennyiség felét kötötte le a magyar kormány. A hivatalos magyar koronavírus információs portálon található táblázat alapján 1,744 milliónyi oltóanyagot várunk az amerikai cégtől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés