Előfizetői tartalom

Fontos lépéseket teszünk a magyar cégek exportjának növeléséért a válság alatt is

A Nemzeti Exportvédelmi Program két alprogramjának együttes keretösszegét a nagyfokú érdeklődés nyomán 25-ről 73 milliárd forintra megemelte a kormány és az eddig meghozott támogatói döntésekkel már 116 pályázatot támogattak összesen 56,9 milliárd forinttal – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Joó István. A Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára részben emiatt leszögezte: meggyőződése, hogy a tárca és háttérintézményei által nyújtott kedvezményes hitelek és támogatási programok „mind hozzájárultak ahhoz, hogy a koronavírus-járvány okozta válság ellenére a magyar exportteljesítmény 2020-ban 100 milliárd euró felett maradt”. A helyettes államtitkárral többek között az exportvédelmi program részleteiről, konkrét magyar cégek külpiaci sikereiről és a Brexit nyomán eddig felhalmozódott tapasztalatokról is beszélgettünk. Mivel Joó István kormánybiztosként felügyeli az idén november végén kezdődő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó szervezési feladatait is, így a nagy esemény létrejöttének okairól, céljairól és tartalmi tematikájának részleteiről is megkérdeztük.

Portfolio: A koronavírus-járvány első hulláma után, tavaly júliusban indította el a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség 25 milliárd forintos keretösszeggel a Nemzeti Exportvédelmi Programot két alprogrammal (külpiacra lépés, külpiaci növekedés). Hány céget támogattak eddig a két programban, milyen volumenben és jellemzően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés