Előfizetői tartalom

Azonnal felfüggesztik az egynapos sebészeti ellátásokat a magyar kórházakban

Portfolio
Világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt. Az egyre növekvő számú koronavírusos betegek folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ma délután utasítást adott ki valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetője részére az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztéséről – olvasható az Emmi pénteki közleményében.

A miniszter korábban, a járvány kedvező alakulásának köszönhetően, 2021. február 3-tól rendelte el az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, amelyet – tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére – most azonnali hatállyal visszavont. A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja. Minden időben hozott döntés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés