Előfizetői tartalom

Sosem látott döntést hozott Magyarország a vírus elleni harcban, amivel elkerülné a kórházak túlterhelését

Magyarországon a járóbeteg-ellátásban is használható lesz a favipiravir az Operatív Törzs bejelentése szerint. Eddig csak kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek kapták meg, abban a stádiumban, amikor már nagyon keveset használhatott az antivirális szer. A favipiravir a betegség korai szakaszában segíthet megelőzni az igazán súlyos tünetek kialakulását.

A Portfolio tavaly decemberben, a koronavírus-járvány második hullámában írta meg, hogy érdemes lenne azoknak a koronavírusos betegeknek odaadni a favipiravir hatóanyagú gyógyszert, akik még nem kerültek olyan súlyos állapotba, hogy kórházi kezelésre szoruljanak, de már tüneteket mutatnak. A favipiravir ugyanis egy antivirális szer, ami segít meggátolni a koronavírus szaporodását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés