Előfizetői tartalom

Mit tanulhatunk a koronavírus-válságból? - Egy új, nehéz szakaszba lép a magyar gazdaság

Rendkívüli tizenkét hónap áll mögöttünk, amely megtörte az addigi trendeket, és a társadalom minden tagját, minden gazdasági szereplőt próbára tett. Teherpróbának tette ki az államot is, amelynek a szerepe ilyenkor még a korábbinál is nagyobb. Az adatok beérkezésével valamelyest tisztul a kép a mögöttünk hagyott esztendőről, ám a bajokról és gondokról, meg az ezek mögött meghúzódó emberekről, rétegekről, szervezetekről, szakmákról és térségekről keveset tudni. Közben egy újabb, semmivel sem könnyebb szakaszba lépett a magyar társadalom és gazdaság, másfajta kihívásokkal, de nem kevesebb bizonytalanságokkal, mint egy éve.

Ahogy a különös esztendő indult Szakmai körökben már 2019 nyarától visszatérő vitatéma volt, hogy mikor jön a válság. Ezen még a legpesszimistábbak is azt értették, hogy a nagy pénzügyi válságot követő csaknem egy évtizedes üzleti ciklust egy dekonjunkturális szakasz zárja le előbb-utóbb. Az üzleti szereplők – amint azt például a GKI Gazdaságkutató felmérései...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái