Előfizetői tartalom

Tizenhárom jel, ami arra utal, hogy a magyar egészségügy kezdi feszegetni a felső határát

Az elmúlt napokban - összefüggésben a látványosan romló járványügyi és kórházi makroszámokkal - egyre több hír jut el a széles nyilvánossághoz az egyes állami egészségügyi intézményekből, ami azt jelzi, hogy gondok vannak a rendszerben. Tartalékot jelent viszont a rendszerben, hogy a korábbi hullámokkal ellentétben, most védettebbek az egészségügyi dolgozók, hiszen jelentős részük részesült koronavírus-oltásban. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Portfolio-nak küldött válaszában úgy vélekedett ezzel kapcsolatban, hogy az átoltottság növeli az egészségügyi rendszer teherbíróképességét. Cikkünkben összegyűjtöttük az egyedi intézményekből származó, nem túl biztató fejleményeket, rámutatva arra, hogy a mostani helyzet valóban példátlan, és a korlátozó intézkedések szigorú betartására most mindennél nagyobb szükség van annak érdekében, hogy kevesebben betegedjenek meg, és a teljesítőképességük határán működő kórházak terhelése csökkenjen. Ha ugyanis ez tartósan, akár hetekig fennmaradna, annak súlyos következményei lennének, ami új helyzetet teremt a kormány számára is.

Ijesztő ütemben romlik a járványügyi helyzet: két hét alatt duplázódott a kórházban ápoltak száma, a lélegeztetőgépen lévők betegek száma pedig még ennél is nagyobb mértékben emelkedett. A fő számok alapján egyértelmű a helyzet: soha nem volt még ennyire súlyos a koronavírus-járvány Magyarországon. Kapcsolódó cikkünk 2021. 03. 10. Koronavírus Magyarországon:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés