Előfizetői tartalom

Egyedülállók a magyar oltási számok a nemzetközi rangsorban, de ennél még sokkal jobbak is lehetnénk

Több szempontból is rendkívüli a magyar oltási kampány nemzetközi összehasonlításban: bizonyos mutatókban Magyarország egyenesen élen jár, mint a népességarányos átoltottság, miközben más mutatók a rendszer árnyoldalait mutatják be. A már beérkezett vakcinákat alacsony arányban használtuk fel, csakhogy a kínai és orosz vakcinák miatt mi sokkal több vakcinával rendelkezünk, és ezeket ráadásul egy hétig tart feloldani. Amikor viszont már beadhatnánk, a rendszer korlátaira is fény derül.

Almát almával Az ECDC-nek riportált nemzetközi adatok alapján a Magyarországra eddig megérkezett vakcinák 65,3 százalékát adták be az oltópontokon és a háziorvosi rendelőkben. Ezzel a nyers aránnyal a magyar oltási kampány a nemzetközi rangsorban mindössze 25. (hátulról az ötödik) helyre fér fel, méghozzá a következőképpen:   Oltási kampány rangsor beadási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés