Előfizetői tartalom

Erős forintról álmodsz? Többé már nem jön el!

Most mindenki azt találgatja, hogy vajon új történelmi mélypontra esik-e a forint a koronaválság második évében. Akárhogy is lesz, a kérdés inkább az, hogy mi lesz a forinttal a rémálom után? Nos, a válságok során a feltörekvő országok devizái jellemzően nagyot gyengülnek, majd a krízis lecsengésével általában a leértékelődés egy részét ledolgozzák. Így volt ez a forinttal is a 2008-2009-es világgazdasági válság során. A koronavírus-válságot követően azonban nincs sok esély arra, hogy a felértékelődés megismétlődjön. Azt is elmondjuk, hogy miért.

A befektetők először a kockázatosabb eszközöktől szabadulnak meg, amikor forrósodik a lábuk alatt a talaj. A piacok számára ugyanis nem sokban különbözik egy ingatlanszektorból induló válság az eurózóna adósságválságától vagy éppen a koronavírus okozta sudden stoptól, ami az első reakciókat illeti. A magyar gazdaság továbbra is a felzárkózó térséghez tartozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés