FONTOS Elpárolgott 1800 milliárd a magyar lakosság bankszámláiról, durva a helyzet a lakáshiteleknél
 
Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: úszni fog Magyarország a vakcinákban, így akár már áprilisban lehetne nyitni

Weinhardt Attila
Június közepéig a teljes felnőtt lakosság beoltására elegendő koronavírus-vakcina érkezhet Magyarországra, így az oltási stratégia minapi felpörgetésével már május második felére be lehetne oltani a 7,8 millió felnőttet, a védettek körének becslése alapján pedig - optimista forgatókönyv mellett - már akár április második felétől is meg lehetne kezdeni a gazdaság fokozatos nyitását – derül ki a Portfolio számításaiból. Rengeteg múlik persze például a harmadik hullám letörésének sikerességén, a magyarok oltási hajlandóságán, illetve azon is, hogy a különféle mutációk mellett a lakosság mekkora körének kell védettnek lennie a biztonságos nyitáshoz. Mindenesetre egyre kevésbé lesz igaz az a kijelentés, hogy az itthon elérhető vakcinák mennyisége szab korlátot az átoltottság növekedésének. A csütörtöki Kormányinfón várhatóan majd megtudunk részleteket a harmadik hullám elleni korlátozások és a nyitási lépések jövőjéről is.

Haladunk az oltásokkal A hosszú hétvégén lelassult Magyarországon az oltások napi száma, de ezzel együtt is a legfrissebb, március 17-én közölt adatok szerint már 1,4 millió ember kapta meg az első, és közülük mintegy 400 ezer ember a második oltását. Ezért az átoltottság a teljes lakosságot nézve már 14%-os, illetve 4%-os. Előbbi arány az uniós tagállamok között...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái