Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk, hogy Orbán Viktor szavai alapján mikor kezdhetne nyitni a kormány

„Akkor tudjuk megtenni az első újranyitási lépést, amikor minden 65 év feletti ember, aki regisztrálta magát, be lett oltva” és idáig addigra jutunk el, „amikor a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót” – jelentette ki a ma reggeli rádióinterjúban Orbán Viktor kormányfő. Ez alapján megnéztük a frissített oltási becslésünkben, hogy ez a 2,5 millió fős szám mikorra érhető el, és azt kaptuk, hogy már április 7-re, aztán gyors egymásutánban a kormányfő által említett további nyitási lépcsőfokok (3 millió, 3,5 millió és 4 millió beoltott) is elérhetőnek tűnnek április során. Lényegében azon múlik a nyitás tényleges kezdete és ütemezése, hogy a harmadik járványhullám valóban mostanában tetőzik-e és az oltási hajlandóság valóban lépést tud-e tartani az áprilistól masszívan felpörgő vakcina kínálattal.

800 ezer idősebb beoltása kell még a 2,5 milliós határhoz A várakozásokkal ellentétben Orbán Viktor miniszterelnök keveset árult el a fokozatos nyitás tervéről. Tegnap Gulyás Gergely szavai alapján úgy tűnt, hogy a kormánynak már van egy kidolgozott terve, hogy a társadalmi immunitás egyes fokozatainál milyen mértékben lehet lazítani (erről szóló számításainkat lásd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés