Előfizetői tartalom

A világ legerősebb országa elsőként tör ki a koronavírus-válságból, megint maga mögött hagy mindenkit

A koronavírus-járvány megjelenése után járványügyi és gazdasági szempontból is az USA volt az egyik legkétségbeejtőbb helyzetben. Eltelt egy év, és most azt látjuk, hogy a járványt az elsők között küzdhetik le a gyors átoltottság miatt, de a gazdasági kilábalása még ennél is látványosabb. Az Egyesült Államok idén a leggyorsabbak között növekedhet, és az első ország lehet a nagy gazdaságok közül, amelyik visszatalál a válság előtti növekedési trendre. A gyors kilábalásnak viszonylag jól ismerjük az okait, de azt még nem látjuk előre pontosan, hogy mennyire lesz magas az ára, amit fizetni kell majd érte.

Tavaly tavasszal a koronavírus első hullámakor az Egyesült Államok helyzete egészségügyi és gazdasági szempontból is kifejezetten kedvezőtlen volt, a munkanélküliségi számok hirtelen megugrása kimagasló volt a fejlett világban, és hamar az USA vált a legátfertőzöttebb országgá. A korai nyitást követő elhúzódó első hullám miatt a gazdaság is jelentős ütést kapott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés