Előfizetői tartalom

Már majdnem elhittük, hogy észhez tértek a törökök, aztán Erdogan megint ámokfutásba kezdett

Portfolio
Drámai zuhanással kezdett hétfő reggel a török líra miután a hétvégén Recep Tayyip Erdogan elnök kirúgta a jegybank első emberét. Naci Agbal mindössze öt hónapig irányíthatta az ország monetáris politikáját, az utódának pedig szinte lehetetlen lesz visszaállítani a jegybank hitelességét, hiszen Erdogan egyértelművé tette, hogy csak az ő szava számít.

A vártnál nagyobbat emelt a kamaton, mennie kellett a jegybankelnöknek Múlt csütörtökön az előzetes várakozásnál nagyobb mértékben, 200 bázisponttal emelte meg az irányadó kamatot a török jegybank. A 19 százalékos alapkamatra a 15,6 százalékra gyorsuló infláció miatt volt szükség, hogy fenntartsák a pozitív reálkamatot. A piac kedvezően fogadta a döntést, csütörtökön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés