Előfizetői tartalom

Kényes helyzetben dönt a kormány a járványügyi szigorról - Ezt mérlegelhetik szerdán

Információink szerint a kormányzat azzal számol, hogy a következő napokban a napi új koronavírus-fertőzési számokban már meggyőzen jelentkeznie kell a március 8-tól hatálya lépett szigorító intézkedések fékező hatásának. Ez azt jelenti, hogy kényes helyzetben kell döntést hoznia szerdai ülésén a kormánynak a március 29-ig érvényben lévő korlátozások sorsáról. A keddig ismert járványügyi adatok ugyanis még nem meggyőzőek: bár vannak már halvány reménykedésre okot adó adatok, de közben az egészségügy extrém terhelés alatt áll, amelyet minél előbb szükséges lenne csökkenteni. Az alábbiakban azokat a szempontokat vesszük sorba, amelyeket valószínűleg a kormány is mérlegel mai ülésén, illetve a következő időszakban, amikor a korlátozások sorsáról dönt.

A brit mutációval fertőződött emberek tünetei jellemzően 4-6 nap alatt jelentkeznek (ha jelentkeznek), és miután egy igazolt fertőzött bekerül a statisztikába, már akár 2 hét is eltelhet. Így a március 8. előtti hétvégén "széthordott vírus" hatásai az elmúlt napokban ütköztek ki. Úgy tudjuk, hogy a kormány járványügyi szakemberei azzal számolnak: a következő napok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés